Fractionele RF-micro-needling? Wat is dat?

 

Al langer in mijn praktijk gebruikt ik micro-needling voor huidverbetering. Dit is een hele mooie behandeling voor slecht doorbloedde huiden, vale huiden, littekenweefsel enz. Fractionele RF-micro-needling is het zelfde principe alleen wordt hierbij nog eens warmte gegeven aan het puntje van de naald zodra deze zijn diepe in de huid heeft bereikt.

RF micro-needling is een combinatie van Hifu en micro-needling, maar werkt hoger in de huid dan Hifu en als met de extra stimulans van de microneedling om het bindweefsel te stimuleren zich te versterken.

Hoe Werkt Fractionele RF-microneedling?

Bij fractionele RF-microneedling worden kleine micro-naaldjes op gecontroleerde diepte in de huid gebracht. Tegelijkertijd wordt radiofrequentie-energie door deze naaldjes afgeven. Dit zorgt voor een gecontroleerde verwarming van de huidlagen en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. De combinatie van de microneedles en de RF-energie zorgt voor een optimaal resultaat. Door de gecontroleerde verwondingen worden de natuurlijke genezingsmechanismen van de huid geactiveerd, wat uiteindelijk leidt tot huidvernieuwing en verstrakking.

 

De Voordelen van Fractionele RF-microneedling

Fractionele RF-microneedling biedt een breed scala aan voordelen voor verschillende huidproblemen, waaronder:

  1. Verstrakking van de huid: Door de stimulatie van collageen en elastine wordt de huid steviger en strakker. Dit kan bijdragen aan het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.

  2. Vermindering van littekens: Fractionele RF-micro-needling kan helpen bij het verminderen van verschillende soorten littekens, zoals acne-littekens en chirurgische littekens.

  3. Verhelderen van de huid: Door de stimulatie van de huidvernieuwing kan fractionele RF-micro-needling helpen bij het verminderen van pigmentvlekken en het verbeteren van de algehele teint en textuur van de huid.

  4. Verbetering van de opname van huidverzorgingsproducten: De micro-naaldjes creëren kleine kanaaltjes in de opperhuid, waardoor huidverzorgingsproducten beter worden opgenomen en hun werkzaamheid vergroot wordt.

  5. Werkt ideaal op striae!!        Prijslijst RF Micro-Needling