De Co2 Fraxional Laser

De Co2 laser, ook wel bekend als de fractionele CO2 laser is uitgevonden in 1964 en werd door doctoren gebruikt om huidoneffenheden te verwijderen en is overgeslagen naar de cosmetiek. Het is namelijk erg effectieve voor huidverbetering. Rimpels, littekens, grove poriën of onregelmatige huidstructuur en pigmentvlekken kunnen effectief behandeld worden met een laser.

Co2 laser tegen (acne)littekens
De CO2 laser kan met veel precisie een laagje littekenweefsel van de huid verbranden. Daarom is deze laser héél geschikt hiervoor en van de ontstane deukjes en putjes na acne. Maar ook huidverkleuringen zoals couperose en pigment zullen door deze laser minder zichtbaar worden.

Co2 laser tegen rimpels
Niet alleen werkt de laser oppervlakkig maar stimuleert automatisch ook het onderliggende bindweefsel en is daardoor een intensieve en effectieve behandeling om rimpels te verminderen. We stimuleren hiermee je huid om nieuw collageen aan te maken. Rimpels en fijne lijntjes worden op deze manier van binnenuit opgevuld. Zo gaat je huid er jonger uitzien dan voorheen.

Co2 tegen striae
Striae reageert heel heel goed na behandeling met de CO2 laser. Striemen worden minder en het bindweefsel krijgt een beter kleur.

Co2 laser tegen pigmentvlekken
Pigment ontstaat door zonneschade of na verwonding. Door de aanmaak van teveel melanine krijg je pigmentvlekken. Ook hierbij wordt er een laagje van de huid afgehaald waardoor de pigment meegaat. Wat je overhoud is een schaafwond die met veel nazorg en strenge bescherming tegen de zon weer netjes geneest.

Nadelen van de Co2 laser

  • De laser is niet te gebruiken voor getinte of donkere huiden. De kans dat er na de behandeling pigment ontstaat is te groot.
  • De Down-tijd is een week tot 10 dagen. Zie het als een schaafwond.
  • Je mag zeker 8 weken niet in de zon komen, daarom wordt dit meestal in de winterperiode gedaan.