Juist als het belangrijk voor je begint te worden hoe je eruitziet begint het vaak: Acné vulgaris, een aandoening van de huid dieacne01 vooral voorkomt in het gezicht, borst, schouders en rug. Verantwoordelijk hiervoor zijn hormonen. Het belangrijkste hormoon is het androgene hormoon. Dit hormoon zorgt voor een verhoogde talgproductie (soms wel tot 20 x zoveel), de opperhuid wordt dikker waardoor de al ingedikte talg moeilijker wordt afgevoerd, de zuurgraad is verstoord waardoor bacterien beter gedijen. En dan zijn ook de talgklierwanden gevoeliger voor het zuur in de talg. De wanden gaan gemakkelijker stuk en de talg komt in het omringende weefsel terecht. Hier ontstaat een ontsteking!

Maar ook op latere leeftijd (30 en 50 jaar) komt acné voor. Een hele vervelende is acné conglobata. Een ernstige vorm met veel pustels, grote comedonen en ontstekingen. Acné axillaris komt voor in de oksels, liezen en genitaalgebied. Acné venenata is een contact allergie, waarbij de huid in aanraking komt met stoffen die ontstekingsreacties veroorzaken. Acné fulminans is een zeer ernstige acné die zelfs gepaard gaat met koorts echt ziek zijn. En zo zijn er nog veel meer.

Behandelen in de salon doe ik op drie verschillende manieren.

  • behandelingen waarin de huid wordt gereinigd en de acné wordt weggehaald.
  • advies voor het verzorgen van de acné huid en welke producten kunnen worden gebruikt.
  • voedingsadvies en algemeen advies om met acné om te gaan.

De kosten voor een behandeling kunnen worden gedeclareerd bij uw zorgverzekering indien u hiervoor verzekerd bent. Controleer daarvoor uw polisvoorwaarden.

Loop niet langer rond met acné maar laat er wat aan doen. Het is slecht voor het zelfbeeld en je kunt er lelijke littekens aan overhouden.